geurdetectie

geurdetectie

Er is niets vervelender dan een hardnekkige rioolgeur in huis. Als er kleine scheurtjes ontstaan in uw leidingstelsel kunnen die onaangename geurtjes opkomen. Een barstje, breuk of verzakking in uw leidingen kan hiervan de oorzaak zijn.

Om na te gaan wat de oorzaak van de geurhinder is maken we gebruik van een rookgenerator. Bepaalde zaken zijn niet altijd zichtbaar met een camera. Door rook in de leidingen te blazen sporen we bepaalde lekkages op. De rook vult de leiding en zo kunnen wij nauwkeurig de scheuren, breuken en lekken lokaliseren. Op de plaats waar deze niet-schadelijke rook naar buiten komt, bevindt zich dan het probleem. Vervolgens gaan we het probleem natuurlijk oplossen. Op basis van de locatie van het probleem hanteren wij een passende oplossing voor de rioolgeur bij u thuis.

Wat zijn de voornaamste oorzaken van geurhinder in huis?

  • Verstopping in de afvoerbuizen of leidingen
  • Lekkages of breuken in de afvoerbuizen of leidingen
  • Een slecht afgesloten put
  • Een regenwaterput met vervuild water
  • Een slechte inrichting of ontwerp van de afvoer (oude riolering)
  • Weersomstandigheden, bijvoorbeeld bij invloed van wind, onderdruk/overdruk of lange droge periodes

Bij IQ Plumbing kunt u altijd rekenen op een professioneel uitgevoerde geurdetectie. Wij hebben al jaren ervaring in geurdetectie en zijn up-to-date met de laatste evoluties en technologie├źn. Indien u dat wenst kunnen wij u een gedetailleerd eindrapport bezorgen na de geurdetectie.

Bereik ons telefonisch

West-Vlaanderen:+32 56 38 01 36
Oost-Vlaanderen:+32 92 32 05 61
Antwerpen:+32 38 08 12 72
Vlaams-Brabant:+32 16 98 01 11